Jelenlegi hely

Miért ajánljuk a Drupalt weboldalkészítéshez?

Drupal? Azt meg eszik vagy isszák?!

Sokan, akik hozzánk fordulnak, vagy saját maguk szeretnék elkészíteni a weboldalukat, nem is hallottak még erről a tartalomkezelőről, sokkal kisebb az ismertsége, mint nagy vetélytársának, a Wordpressnek. Pedig érdemes rá odafigyelni, hiszen semmiben nem marad el a konkurenciától, sőt, néhány tekintetben még jobb is. Nézzük meg, mik a legnagyobb különbségek!

Kezdjük a legfontosabbal: biztonságos a Drupal?!

A Wordpress nagy előnye a népszerűsége, de ez egyben a legnagyobb hátránya is. Ha egy rosszakaró talál egy sérülést a platformon, amin keresztül kárt tud okozni, akkor azt jó eséllyel több millió másik oldalon is használhatja, így a WP kedvelt célpontja a hackereknek. 

Ezzel ellentétben a Drupal piaci részesedése csupán 4.7% körül mozog, így a támadók kevesebb lelkesedéssel állnak neki megbolygatni azt, egyszerűen nem éri meg a befektetett energiát.

A zár is akkor jó, ha csak kevés embernek van hozzá kulcsa – és ugyanez a helyzet a tartalomkezelő rendszerrel is.

Ennek ellenére a Drupal közösség egyre csak nő, látszólag megállíthatatlanul, így ha bármi gond akad az üzemeltetés során, akkor a sajátunk mellett a kollégáink szakértelmét is igénybe tudjuk venni, akad segítség bőven. 

A másik nagy előnye, hogy a Drupal alapból vállalati szintű biztonságot nyújt, különböző pluginok telepítése nélkül. Nem véletlen, hogy a világ kormányainak nagy része előszeretettel alkalmazza a Drupalt a weboldalaik elkészítésére.   

Hogy fog kinézni a honlap?

A Drupal másik nagyelőnye, hogy a végtelenségig személyre lehet szabni! Míg a többi platformon csak limitált lehetőségeink vannak, itt az oldal alapjaitól kezdve van beleszólásunk a dolgokba, rengeteg beállítási lehetőségünk és funkciónk van. Szinte mindent megtalálunk előre beépítve, amihez a WP-ben beépülő pluginokat kellene alkalmazunk, amik aztán vagy működnek az adott verziószámunkkal, vagy nem. 

Ha ezek sem lennének elegek, több mint 39.000 modulból és 2500+ témából válogathatunk, amik szintén testreszabhatóak. 

Az egyetlen hátránya, hogy laikusként egy kicsit nehezebb megtanulni a használatát, a beállításokat elővarázsolni nem egyszerű (bár ez is egyre inkább fejlődik, hála a közösségnek). A jelenlegi, 8-as verzióban számos fejlesztés történt, amik megkönnyítik az adminisztrátorok életét, például a „drag and drop” funkció, a könnyebb témakezelés, vagy a CSS mélyebb támogatása. Júniusban érkezik a 9-es verzió, tehát látszik, hogy foglalkoznak a dologgal, nem kell tartania a felhasználóknak, hogy pár éven belül egy üres mezőn találják magukat. 

Keresőoptimalizálás? Benne van!

Sok vállalkozás extra pénzt költ az oldala „googlebaráttá” varázslására, hiszen az eladások, bevételek nagyban függenek attól, mennyire könnyű megtalálnia az adott oldalt a felhasználónak. A Drupal itt is megannyi lehetőséget biztosít számunkra, ebben a keretrendszerben a legkönnyebb megfelelni a Google keresőoptimalizálási irányelveinek.

A fentiekből már jól látszik, hogy a Drupal nem egy egyszerű editoron keresztül épül meg, a rengeteg funkció között könnyű elveszni, így szakértőre lehet szüksége, ha a Drupal mellett teszi le a voksát. De ha igazán jó weboldalt akar, az eredmény garantáltan nem marad el! 

Ha vállalati szintű biztonságra, teljes testreszabhatóságra és igazán profi honlapra vágyik, keressen minket és a Drupal segítségével hatékony weboldalt építünk Önnek! 

Kérjen ajánlatot most!