Jelenlegi hely

Miért tettük le a voksunk a Drupal mellett?

Egyedi külső? Nem probléma!

Az weblapok hasonlóságának oka az alapokban keresendőek. A világ oldalainak körülbelül a 60 százalékát a WordPress uralja, ami ugyan egy igen jó tartalomkezelő rendszer, viszont a legtöbben az alapvető sablonokat használják csak belőle. Rengeteg téma és dizájn elérhető ugyan, viszont egy idő után elkerülhetetlen ezek ismétlődése, a WP pedig nem igazán támogatja, hogy az alapjaiban turkáljunk, és mindent közel a nulláról hozzunk fel. Ha mégis megpróbáljuk, sok beépülő modul, úgynevezett plugin szinte biztosan össze fog akadni az oldal alapjait képző kódokkal, ami akár végzetes is lehet.

A Drupalban ezzel szemben lehetőség van arra, hogy teljesen elölről, sablonok nélkül, kódolva építsük fel az oldalt, pont ahogy a régi iskola tanítja. Ez egy kicsit bonyolultabb ugyan, mint Wordpressben összekattintgatni, ezért is állnak neki kevesebben – pedig megéri, mert igazán egyedi honlapja lehet!

És eláruljuk, hogy ha igazán jót akar, a Wordpresses oldal elkészítésére is szakembert kell megbíznia, így ebben nincs is olyan nagy különbség.

Megbízható működés már az alapcsomagban is…

Mint említettük, a WP a piac nagy részét, így kecsegtető célpont a rosszakaróknak, vagy csak a képességeiket gyakorló, tesztelő, hackereknek. Ha sikerül találni egy rést, és bejutni a rendszerbe, akkor több millió oldalhoz lehet hozzáférésük rossz esetben. Ezzel ellentétben a Drupalt futtató oldalakból számottevően kevesebb van, így nem annyira vonzó célpont. Ezen felül vitathatatlan előnye, hogy a Drupal már az alapcsomagban vállalati szintű biztonságot nyújt, nem kell különböző pluginokat telepíteni ahhoz, hogy az oldal valóban megbízhatóan működjön minden körülmények között.

A Wordpress és a drupal közötti különbségekről már korábban írtunk ebben a cikkben.

Hogyan építse fel Drupal-os honlapját?

Őszintén? Sehogyan. Bízza szakértőre! Tudjuk, hogy ez most erősen hangzik, főleg ahhoz képest, hogy az interneten percek alatt találhat videókat, blogokat, amik bemutatják, hogyan tud a Wordpress-ben egyedül is honlapot készíteni. De ahogy sablonokból csak sablonos honlapot lehet csinálni, úgy mindkét tartalomkezelőnél igaz, hogy ha igazán professzionális weboldalt akar, akkor profira, sőt, egy egész profi csapatra kell bíznia a tervezést és a kivitelezést is. A honlapkészítés ugyanis sokkal több, mint design: alaposan meg kell tervezni a felépítést, a UX-et (felhasználói élmény), a keresőoptimalizálást, a marketing szövegeket… Ha Ön a kutyájának szeretne jópofa blogot csinálni, akkor bármilyen tartalomkezelő megfelel, de ha azt akarja, hogy a honlapja valóban bevételt is termeljen, akkor bírja szakértőkre a dolgot! 

A Drupal esetében ez különösen igaz, hiszen nem egy editor szintű, drag and drop módszert használó tartalomkezelő, mindenféleképpen szakemberre lesz szüksége, főleg, ha egyedi és újszerű megoldásokkal szeretne kitűnni a versenytársak közül.

Az iWebmarketing csapata több szakemberből áll, akik különböző területről érkeztek, így egyetlen megbízással a teljes folyamatot átlátjuk és felépítjük Önnek, hogy a honlapja ne csak szép, de hatékony is legyen.

Múltkori cikkünkben már írtunk arról, hogy miért éri meg egy ügynökséget megbízni – igen, akár kisvállalkozóként is!

Kérjen ajánlatot most!